Мафията крадат стотици милиони от софиянци всяка година само от градския транспорт!…

Партиите, авто – олигархията и мафията крадат стотици милиони от софиянци всяка година само от градския транспорт. Цената, на която превозвачите возят, се вдига от 2007 г. с 60%. От 60 до 69% от годишната цена се субсидира от местни и национални данъци. За да си измие ръцете от мръсната игра, през лятото на 2008 г. СОС създава частно търговско дружество за управление на градския транспорт и паркингите „Център за градска мобилност“ ЕАД.
Резултатът е най-мръсната столица в Европа, рекорден брой смъртни случаи от мръсен въздух, рекордно обедняване, агресия и стрес.
Затова настояваме за:
– Незабавно закриване на Общинско търговското дружество „ЦГМ“ ЕАД, разследване на цялата му дейност и неговите ръководители. Пълен финансов одит от 2 различни и независими одиторски фирми.
– Създаване на нова нетърговска структура за организация на транспорта и паркирането в София, която да действа напълно прозрачно и ежемесечно да отчита дейността си пред общинските органи и гражданските организации.
– Възможност за пряко участие на гражданите в обсъждането, предложенията и гласуването на бюджетите в градския транспорт.
– Референдум относно въвеждането на напълно субсидиран, безплатен за пътниците градски транспорт в столицата.
– Подпомагане развитието на пряката демокрация, чрез създаване на обща платформа: онлайн, заедно с мрежа от взаимосвързани, децентрализирани квартални събрания, за всеобщ и равноправен дебат, подписки и гласуване на референдуми.
– Задълбочаване на демокрацията, чрез въвеждане на световната практика за пряко и равноправно участие на гражданите в приоритизирането, обсъждането и гласуването на разпределението на градския бюджет.
– Оставка на Столичен Общински Съвет и кмета на гр. София г-жа Фандъкова.
– Лустрация на всички досегашни членове на СОС, кметове и зам.-кметове.

Свободен градски транспорт, Фейсбук

http://bultimes.com