Мачът е свирен. Ще има служебно правителство и предсрочни избори

За да бъде спасено правителството на Кирил Петков, трябва Прокопиев, Борисов, Пеевски и Орлин Алексиев да седнат една маса и да се разберат. Това, всички знаем, няма как да се случи точно в този момент.

Петков, Василев, Нинова и Христо Иванов ни губят времето. Мачът е свирен. Ще има служебно правителство и предсрочни избори.

Кабинетът „Петков“ започна със серия фалстартове, произведени лично от премиера с голяма и празна глава Кирил Петков и неговия политически партньор – финансовият инвалид Асен Василев. Вместо да се занимават с изпълнение само и единствено на това, което са промотирали като обещания към българските граждани в предизборната кампания, те се заеха с несвойнствени дейности.

За да изпълнят ангажиментите си съм „другата олигархия“ и американските си господари, тандемът самозванци се зае, заедно и поотделно, с вдигане ветото на РСМ, совалки в Украйна, пригодяване на Плана за възстановяване за корупционни проекти, въвеждане на еврото, теглене на заеми и всякакви други малки и по-големи далавери, като включително си позволи да дразни българските граждани с неспиращите семейно-приятелски назначения по всички ешалони на изпълнителната власт. Съответно по темите за смяната на Гешев, нов ВСС, борба с корупцията, върховенство на закона, социална и правова справедливост – имитираше дейност.

Закономерно, след всичко свършено против националния интерес на Бълария и несвършено в интерес на българските граждани, Кирил Петков, Асен Василев, Даниел Лорер и компания вече пътуват към политическото бунище. Заедно с неродената си синтетична партийка.

Менторите им могат само да си хапят езиците и да цъкат: „Колко сме прости, на какви спънати магарета заложихме!“.

Стоян Тончев