Мая Манолова: ГЕРБ няма да се върне на власт

„Не вярвам, че отказът на ИТН от съставяне на правителство означава връщане на ГЕРБ. Те загубиха хиляди гласове и са безнадежден случай като управляващи. Сега хората виждат какво значи опозицията да бъде активна в парламента“. Това каза Мая Манолова, председател на „Изправи се! МУТРИ ВЪН!“ в предаването „Делници“ с Николай Колев.

„ГЕРБ реагира истерично на посещението ми в „Булгартрансгаз“. Нека от дружеството представят поисканите за проверка документи, ако нямат какво да крият.  Кой е принципал на дружеството? Излиза, че това е ГЕРБ. Те се държат като собственици на държавата и дружествата й“, добави Манолова.

Искаме да видим процедурата за обществената поръчка за „Турски поток“, каза още Мая Манолова. „Дадохме 3 млрд. лв. за това, какви са ползите за България? Как е избран изпълнителят? Отговарят ли тръбите на всички изисквания? Дали българският бизнес е допуснат до проекта или обслужваме чужд интерес?“, попита тя.

Хората имат по-важни прооблеми от изборните правила, например исканията за увеличаване на цените на тока и парното, добави Манолова.

Трябва да говорим за тези 12.5 млрд. лв., които, ако искаме да получим от ЕС, трябва да подадем в срок плана си за възстановяване, поясни Манолова.
„КС отмени решението за 10-годишната абсолютна давност и длъжниците в момента нямат никаква защита.

Поредните бали с боклук се доставят на пристанището във Варна от Великобритания.

Искаме да разискаме в дневния ред на парламента предложението ни за намаляване на депутатските заплати. От 1 юли ще се разглеждат ВиК асоциациите, които ще поискат повишаване на цената на водата. Ето това са важни неща, които остават извън дневния ред на парламента“, каза още гостенката на „Делници“.

Надявам се, че следващия здравен министър ще отмени конкурса за ИСУЛ, получихме 200 подписа към жалба от персонала, заяви Мая Манолова. Новото ръководство е с компетенция под въпрос, твърди тя.

https://eurocom.bg/