Мая Манолова: Движението на Татяна Дончева остава при нас

На изборите на 11 юли ще се явим във формата, в който бяхме на изборите на 4 април: „Изправи се.БГ“, „Отровното трио“ и три партии – „Движение 21“ на Татяна Дончева, Движение „България на гражданите“ и ЕНП.

Това обяви Мая Манолова пред БНТ и допълни, че имат подкрепата и на десетки граждански организации.

Тя бе категорична, че Дончева остава в коалицията и че днес или утре предстои подписването на споразумение. Освен това нито за момент не е ставало дума лидерът на „Движение 21“ да напусне коалицията.

„Ние стоим зад принципите, които обявихме и на 4 април – за демонтиране на едноличния модел, за изгонване на мафията от властта, за възстановяване на демокрацията, съдебна реформа, повишаване на доходите, посочи още Манолова.

Манолова допълни, че в листите ще има превес на гражданите пред партиите. Според нея „Изправи се! Мутри, вън!“ е успешен формат, макар да са били най-малката парламентарна група, но със сигурност е била най-активната.

Тя е убедена, че политическите формации на промяната ще имат по-голямо доверие в следващия парламент.

„Промяната е необратима! Тя се усеща. Хората вече не искат да мълчат, искат промяна, ясни антикорупционни действия“, каза тя.

В петък лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че ще сформира голяма лява коалиция с участието на АБВ на Румен Петков, „Движение 21“ на Дончева и гражданската платформа „Нормална България“ на Георги Кадиев. Подписи под споразумението обаче положиха само Кадиев и Петков.

„Нито г-жа Нинова ме е канила в нейната коалиция, нито аз в моята“, обяви днес Манолова.

Тя посочи, че има договорка с „Има такъв народ“ и „Демократична България“ за специална комисия в следващия парламент, която да разследва незаконното подслушване.

https://offnews.bg/