Мая Манолова подаде оставка като омбудсман: Ще отвоювам столицата на България

Днес, 3 септември 2019 г., Мая Манолова подаде оставка като омбудсман на Република България. Това съобщиха от ведомството.

От вчера се знае, че тя  ще се включи в надпреварата за кмет на София на изборите през есента. Срещу нея ще се изправи сегашната кметица на ГЕРБ Йорданка Фандъкова. Политолозите предвиждат балотаж.

Манолова каза пред журналисти: „Току-що подадох оствката си като омбудсман на Република България в деловодството на Народното събрание. Направих го, защото колкото и търпение да има човек, то се изчерпва. Успях да помогна на част от хората, но на много други не успях. Това ме кара да не спя, да се чувствам зле. В началото срещах присмех – коя е тази и какво иска. Присмехът беше от страна на институциите и на властта. Институциите в началото искаха да помагат, после да пречат.

Ако и вие сте в състояние някой да помага на хората само, защото съм известна – няма да се чувствате добре. Загадката свързана с Бойко Борисов, Корнелия Нинова и Красимир Каракачанов ще я разгадаят самите те. Тези, които се опитват да ме спрат – притесняват мен и семейството ми. Не искам да се правя на герой, но това, което смятам да направя е да отвоювам столицата на България. Със страх не се управлява, с лъжа също. Това заяви Мая Манолова, кандидат за кмет на София, след като депозира остваката си като омбудсман на България в деловодството на НС.

„Ще бъда граждански кандидат, а утре ще стане ясно кой ще бъде в екипа ми. Не съм делила гражданите на леви или десни, ще приема подкрепата на всеки един столичанин“, каза още тя.

.

https://frognews.bg

loading...