МВР е на ръчно управление от Борисов, няма значение, кой ще бъде министър

МВР е на ръчно управление от Борисов, няма значение, кой ще бъде министър, това заяви пред бТВ ген. Атанас Атанасов, съпредседател на „Демократична България“ и лидер на ДСБ.

„Ако системите за сигурност, службите и МВР работят ефективно, ще разкрият тежките корупционни схеми по високите етажи на властта. Това не го казваме само вътре в страната, по време на българското европредседателство, западните издания иронизираха българския девиз, че „корупцията прави силата”, посочи лидерът на ДСБ.

Ген. Атанасов заяви, че Младен Маринов не е добра кандидатура за нов вътрешен министър.

„Младен Маринов няма качества да бъде главен секретар на МВР. Всичките му професионални провали  доведоха до това – да се поиска оставката на сегашния министър, а той ще бъде предложен за министър. Този човек няма визия за реформи. Никой не отговори на фактите, които бяха изложени в публичното пространство, за негови зависимости в миналото”, коментира ген. Атанасов.

Лидерът на ДСБ заяви, че задържаните след акциите на Специализираната прокуратура, са имали политически чадър през последните 10 години, за да извършват спокойно незаконна дейност.

„Предстои избор на нов главен прокурор и трябва да се имитира битка с корупцията. Обектите са подбрани неслучайно, не се атакуват обекти, които да са свързани пряко с властта. Връщат ни назад – Миню Стайков се снимал с Георги Първанов. Като сте го знаели това нещо, защо го вадите сега? Тези факти показват фалшива активност”, заяви още политикът.

Ген. Атанас Атанасов: МВР е на ръчно управление от Борисов!

bnews.bg

loading...