Медведев: Русия не е използвала целия си арсенал за поразяване в Украйна, всичко с времето си

Русия все още не е използвала целия си военен арсенал по време на спецоперацията в Украйна, каза Дмитрий Медведев, зам-ръководител на Съвета за сигурност.

„По причини, очевидни за всички разумни хора, Русия все още не е използвала целия си арсенал от възможни средства за поразяване. И не е поразила всички възможни вражески цели, разположени в населени места. И не само от присъщата ни човешка доброта. Всичко с времето си „, написа той в събота в своя канал в „Telegram“.

По време на специалната операция в Украйна Русия се опитва да спаси живота на цивилни, както и на своите военни, доколкото е възможно, добави още той.

„Русия извършва бойни действия, опитвайки се да спаси живота на нашите военни и цивилни, доколкото е възможно. Нашите врагове не броят живота на своите войници и цивилни. И това е нашата огромна морална разлика от тях“, каза той.

Според Медведев Русия оформя бъдещия равнопоставен световен ред, борейки се сама срещу Запада, защитавайки гражданите си и връщайки изконните си територии.

https://eurocom.bg/