МенТа роди всички пловдивски олигарси мултимилионери от ДДС, когато беше шефка на НАП

„Станахме мултимилионери от ДДС, когато Менда беше шефка на областния НАП по Костово време”, признава един от пловдивските олигарси. 
Протекциите върху бизнесмените от града, преди сини, сега червени и в други разцветки, и 20 г. по-късно продължават. Ето Георги Гергов неотдавна получи подарък от правителството – 43 милиона лева за дупка от 3 дка, която има стойност 0, понеже не може да се застроява – археологически обект е и винаги по закон е трябвало да бъде, не нечия частна, а държавна собственост.
Мултимилионери стават и семейство Тотеви – майката – приятелка на Менда Стоянова и синовете й. Първият им удар, пак през Мендиното шефство в НАП, е закупуването за нищожна сума на общежитие, превърнато в хотела им Империал, към който – незнайно с какви пари – напоследък бе пристроен и съвременен бизнесцентър. Там редовно се провеждат събития за източване на еврофондове. Последният крупен обект на кметския брат, където неговото участие е 7 млн. лв. по сметки на местния в. Марица, е луксозен затворен комплекс на мястото на старите сгради на Каменица.
Още по-интересна ДДС – връзка е разплетена от ДАНС и е цитирана от проправителствения сайт Блиц, на който няма как да нямаме доверие, когато става въпрос за подобни неща: „Данъчната шефка Екатерина Милушева, която е арестувана от ДАНС за злоупотреба с пари, е била в близки отношения с депутатката от ГЕРБ Менда Стоянова. Точно заради връзките й с върховете в ГЕРБ тя успяла да уреди фирмата на сина си Христо Терзиев с договор за 589 хил. лева за саниране. Момчето е на 24 години, а дружеството му се занимава с производство на електроенергия от фотоволтаични паркове. „Катя и Менда са близки още от времето, когато депутатката бе шеф на НАП в града. С нейна помощ успя да се издигне и стана началник на Приходи от юридически лица, а мъжът й е шеф на отдела за събиране на ДДС”, пише официозът. 

Резултат с изображение за Менда

http://19min.bg