МЕРАК – ОТ МАТРАКА ДО ДЕПУТАТА

Естествено при тези избори, изненадите ще са обичайните. Де що има известна личност, предимно в развлекателния бранш, ще се бори за депутатско място. С особено умиление наблюдавам амбициозното семейство на Андрей Слабаков и Ернестина Шинова. От рекламите на матраци, до Европейския парламент, а сега и вероятно в Народното събрание.

Слухове я свързват с роднинска връзка със самия Каракачанов, което обяснява и защо Андрей Слабаков, който не блести с някакви политически качества, ни представлява в Европейския парламент. От началото на евродепутатстването му не видях нито питане, нито предложение, нито нещо друго, освен подмазване на управляващите в България. Както се казва, халал да му е заплатата, то един Ал Йо издържаме, та Слабаков ли няма!

Но пък се питам актрисата Ернестина с какво ще допринесе за законодателната дейност на България. То законодателството не е като матраците, да си знае! Но вероятно никой и не очаква нещо от нея, като стане депутат, освен с пръстче да натиска бутончето.

Да преминем към една друга любопитна фигура в листата на ВМРО – Владимир Кисьов от……партията на Дани Каназирева „Съюз за Пловдив“. Виден бизнесмен, за когото из града се говори, че е инвестирал в партията, за да има свое представителство в общинския съвет. Дори има слухове, които го свързват с Румен Козела. И с някои дилъри в Столипиново по време на избори. Естествено, доказателства няма. Също както няма доказателства, че Борисов е корумпиран мафиот.

Вчера упрекнах МО, че разпродава военни имоти и се е превърнало в агенция за недвижими имоти. Днес верни служители на министерството ме обвиниха, че съм искала да ги прехвърлят на общините, та те да ги продавали. Ами не, искам да си останат на армията. Защото скоро могат да й потрябват. Защото светът става опасно място, държавите се въоръжават и бившите поделения по-добре да не се превръщат в търговски центрове и офиси. Въпросът е защо апетитни военни имоти толкова се бърза да се продадат.

ВМРО отдавна не е патриотична организация. Ако бяха живи някои от старите войводи, които казваха, че Бог прощава, а ВМРО – не, на предателите, вероятно много от видните депутати, практикуващи патриотинг, нямаше да са сред нас. Защото идеята за България беше продадена и опорочена заради македонската наденица и трапезата!

Поне името си сменете! И аз съм македонка и ме е срам от вас!

Елена Гунчева