„Мерцедес“ представи велосипед за 7109 евро

Компанията Mercedes-Benz прадстави лимитирана серия велосипеди, посветени на суперколата Mercedes-AMG GTR и на 50-годишниия юбилей на ателието AMG. Цената на всяко от колелетата е 7109 евро, сума, за която може да се купи чисто нова Dacia Logan, например.

Самото число 7109 не е избрано случайно – то трябва да напомня времето, за което Mercedes-AMG GTR премина Северната дъга на легендарната писта „Нюрбургринг“ – 7.10,9 минути.

В основата на велосипеда, кръстен R.S2 Limited Edition Beast of the Green Hell, е рамка от въглеродни нишки. От същия материал са направени седалката, част от кормилото, 29-цоловите джанти, върху които са поставени гуми Continental Grand Prix 4000, както и поставката за бутилка.

С производството на велосипеда ще се заеме германската компания Rotwild. Тя ще направи само 50 бройки от модела, който съвсем няма да бъде най-скъпият на пазара. През пролетта производителят на хиперколи Bugatti представи велосипед от карбон, създаден с помощта на немската фирма PG. Неговата цена е 39 000 долара.

"Мерцедес" представи велосипед за 7109 евро

cross.bg