МИЗЕРИЯ, НЕСЪВМЕСТИМА С ЖИВОТА

602 лева. Толкова са необходими на всеки, за да живее нормално на Територията. Без лукс и без лишения. От КНСБ разбрахме, че за издръжката на четиричленно семейство са необходими 2410 лева – за двама възрастни и две деца. Тоест всеки от двамата родители трябва да получава минимум чисти 1205 лева. Така. Прекрасно! И ако може да ни обясните къде ги дават???

Има хора, които печелят много. Факт. Но те са не повече от 5-10 % от всички. Масата народ живеят в мизерия. Не в лишения, а в мизерия, несъвместима с живота. Къде са 602 лева необходими за живот и къде са 200 лева пенсия? Другите 402 лева откъде да ги вземат пенсионерите, за да живеят? Или дори работещите. Защото ако има и един пенсионер и един безработен в къщи, нещата стават трагични. Колко хора загубиха жилищата си заради ипотеки, колко останаха на улицата и им разпродадоха всичко заради кредити. И колко просто избраха да сложат край на агонията в държавата на просперитета, както твърдят гербавите.

Българите са много търпелив народ. И за да са недоволни и да надигат глас, трябва да са много, много гладни и притиснати до стената. Дотам, че вече няма какво да губят. Боку, усещаш ли ръмженето на народното недоволство?!?

Работещите бедни. Работилите бедни. Интелигентните и образовани бедни. Все прилагателни, които не се свързват с бедността. В цял свят образованието дава стандарт на живот, по-висок от средното. Само на Територията една сервитьорка може да получава повече от една учителка. И да се търсят юристи и архитекти със заплати по 500-600 лева. Докато чистачка в сериозна фирма започва от 700 лева нагоре. Извратено, ненормално? Да, но не е случайно, умишлено е.

Това е част от манипулацията. За унижаване и смачкване до оскотяване на тези, които мислят и работят. За да нямат време и сили да мислят за нищо друго, освен как да си платят тока и да облекат децата си. Опитват се да ни превърнат в животни, които само се борят за оцеляването си.

И когато вече нямаме какво да губим, можем да изгубим само оковите и унижението си! Изправете се!

Елена Гунчева

loading...