Мика Зайкова: Сигурно пак ще открия Народното събрание, ако няма по-възрастни депутати от мен

Мика Зайкова застана зад идеята, че следващото Народно събрание трябва да излъчи експертен кабинет. ”Няма нужда политически лица да бъдат министър-председател и вицепремиери. Тук се изисква къртовска работа от знаещи и можещи хора.”, коментира Зайкова.

Тя посочи, че отново ще бъде издигната за депутат от гражданската квота на „Има такъв народ“: „Сигурно пак ще открия Народното събрание, ако няма по-възрастни депутати от мен“.

Мика Зайкова оцени положително свършеното до момента от служебното правителство и разкритикува предходното. „Момчетата се стараят, но тези Авгиеви обори не могат да се изметат и разринат за два-три месеца.“, добавя тя пред БГНЕС.

Икономистът прогнозира, че следващото правителство ще трябва да се справя с висок дефицит, актуализация на бюджета и тегленето на заем.

Бившият народен представител коментира сериозността на проблемите пред България свързани със зелената икономика и газопровода „Турски поток“. „От износители на ток, ще станем вносител. И колко газ ще минава от тук, николко“, отсече Зайкова.

Frognews.bg