Минеков: ГЕРБ да се премести от НДК, ще отдават помещенията под наем

Ще подготвим решение с областния управител и в петък ще помолим ГЕРБ да се преместят, защото това носи огромни загуби на НДК, обясни в кулоарите на парламента министърът на културата Велислав Минеков. За тези години НДК, сравнявайки наемите в района, губи около 6 млн. лв без лихви, добави той.

„Струва ми се, че ПП ГЕРБ е вече с отпаднала необходимост, аз съм готов да ѝ предложа къща в Барселона. Там има място и за чекмеджета, има място за кюлчета, за банкноти и Мата Хари. Днес ще имаме отново разговор с областния управител. Мисля, че сме намерили подходящо място. Това за Барселона, разбира се, е шега, но е тежка загуба за НДК. За изминалия период това е загуба от 6 млн. лв.„, заяви той.

По думите му трагичното състояние, в което е бил оставен Националният дворец на културата, е „ужасяващо поведение по отношение на тази ценна сграда, която е била систематично ограбвана през годините“.

„По закона за партиите, ГЕРБ ще получат държавна собственост, даже ми се струва, че имам едно подходящо предложение за тях“, допълни Минеков.

dariknews.bg