Минеков за ГЕРБ: Те живеят безплатно на наш гръб

„ГЕРБ не нарушава закон, но нарушава целостта на НДК и неговото състояние. Те са си измислили дори закон, за да не плащат и стотинка. Те живеят безплатно на наш гръб“. Това заяви служебният министърът на културата Велислав Минеков пред БТВ.

Според него е работа на министрите да търси борчовете на държавата.

„Държавата трябва да си търси борчовете и това е работа на министрите. Това е абсолютно превзета площ. Трябва държавата да си търси собствеността, защото това е тежък удар върху НДК. Тези два етажа са отнети и ще бъдат върнати. НДК е закъсал невероятно. Там има огромен дълг. Правното действие ще се породи от това нещо, защото след това следват действия на Областната управа, която е принципал на офиса, и Министерски съвет“ обясни Минеков.

Той разкри и кой се е обадил на 112, за да извика полиция.

„Разсмиват ме. Когато вади човек кирливите им ризи, това е нормална реакция. Те лъжат. Министерството и аз не сме викали полиция. На 112 се е обадил таткото на наемателя (Петьо Блъсков) на нашата сграда“, обяви служебният министърът.

Велислав Минеков каза, че е намерил нови офиси на ГЕРБ в Красно село и срещу Царските конюшни. Той допълни, че му е било много трудно да стигне до документите и фактите около това превземане.

„Много трудно ми беше да стигна до документите и фактите около това превземане. Това са решения на Министерски съвет. Копал съм като иманяр. Министерството е червиво от корупция. Ларгото в момента е в българската прокуратура, а Квадрат 500 не знам къде е. Нищо не се движи. Кога в България е бил съден министър?“, завърши министърът.

https://eurocom.bg/