Министърът на отбраната разкри истината за руското въоръжение у нас

Подчерта, че родната армия е подценявана от три десетилетия

Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов разкри истината за руското въоръжение у нас.

Той отбеляза, че към момента на границата има над 350 военнослужещи, разполагащи с различни технически средства.

Категоричен е, че не може да се говори за отслабване на охраната. Подчертава, че няма и пробив, но не отрече, че има пороци.

„Има канали, през които преминават мигрантите, но правим всичко възможно, за да ги пресечем“, заяви Стоянов в предаването на БНТ „Още от деня“.
Той заяви, че се надява батальонната бойна група на НАТО на българска територия да е готова до средата на октомври, но уточни, че още сме в процес на запълване.

„Не става въпрос за недостиг на хора, а подписване на редица документи на желаещите да участват“, уточни военният министър.
Димитър Стоянов уточни, че въздушнодесантната американска дивизия „Крещящи орли“ ще бъде в щаба, който ще бъде разгърнат в Румъния. Към него ще бъде и нашата батальонна бойна група. Очакването е участващите в групата да са над 1500 военни.

„Много трудно ще бъде да се освободим от руското въоръжение. Модернизацията на армията бе забавена. 30 млн. лева от бюджета е нищожна сума. Българската армия е подценявана от 30 години. С екипа ми работим усилено, за да се даде старт на модернизацията на армията. Правим всичко възможно да удължим живота на МиГ-29 поне до края на 2023 г. Към момента не се ремонтира украинска техника на територията на страната“, заяви в заключение министърът на отбраната.
Източник: novini.bg