Министърът на туризма Илин Димитров изпадна във възторг

Отправи апел българите да избират родното Черноморие

Туристическият министър Илин Димитров посети лично родното ни Черноморие, за да се убеди на място от туристическия ни продукт, който се предлага.

Министърът не скри, че е приятно изненадан, тъй като плажовете са чисти, а и туристи не липсват.

Отбеляза, че в сравнение с 2019 година се забелязва лек спад. В действителност обаче се оказва, че спадът не е чак толкова лек, тъй като е ¼ – между 20 и 25%.

Илин Димитров подчерта, че се фокусира върху позитивните примери по родното Черноморие и побърза да допълни, че те не са никак малко, заяви той по Нова тв.
„В Бургас кацна пътник номер 1 милион. Това е позитивният пример. Ще се отпуснат още няколко линейки на Слънчев бряг и Златни пясъци“, изтъкна министърът.

От думите му става ясно, че не е възможно насред средата на сезона да се правят реформи, от които да се очаква да проработят на мига и да започнат да привличат туристи.
Туристическият министър обаче подчерта, че подопечното му министерство прави кампания, която има за цел да удължи сезона и през септември.

„Моля ви, изберете Българското Черноморие“, отправи той апел към българските граждани.
Илин Димитров обясни, че хората могат да ползват ваучерите за храна в хотелите. Те ще важат и за зимния сезон и ще могат да се ползват в хотели и ресторанти.
Източник: blitz.bg