Министър Демерджиев повежда тежка битка с нарушителите на пътя

И правителството призна справянето с проблемите на пътя като свой приоритет

Още с встъпването си в длъжност вътрешният министър Иван Демерджиев посочи като приоритет проблемите с пътната безопасност и травматизма по пътищата.

По-рано днес той заяви, че е направил това изявление с ясното съзнание, че нещата там не са никак добре, отбелязва Би Ти Ви.

„Набелязахме като наш приоритет борбата с водачите, които шофират след употреба на наркотични вещества, алкохол, без свидетелства за правоуправление. Извършихме редица проверки в тази насока, те имат своите резултати“, добави той.

Демерджиев допълни, че основните мерки са в сила от 16 август и поради тази причина резултатите от тях ще бъдат обявени на 16 септември.

„Не може повече да се търпи развитието на този процес в тази посока, и трябва да излезем от тази тенденция, като променим ситуацията. Мерките не трябва да са инцидентни и симптоматични, а трябва да са перманентни и да доведат до резултати. За мое щастие, цялото правителство прие моята стратегия, и премиерът Донев обяви това като приоритет на служебното правителство“, подчерта още служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

По-рано днес стана ясно, че Георги Семерджиев, който предизвика жестоко меле в столицата, отнело живота на две млади жени, се е ожалил пред съда заради това, че са били свалени регистрационните табели на шофирания от него автомобил.
Източник: standartnews.com