Министър Димитров се зае с укрепване на свлачището до Албена

Определи свлачищата като „неприятен феномен“

Служебният туристически министър Илин Димитров направи лично проверка на последствията от свлачището в Албена, което доведе до разрухата на плажен ресторант и затрупа двамата му наематели.

Заедно с областния управител на Област Добрич – Здравко Здравков те отидоха до мястото, за да се запознаят със ситуацията и с предприетите мерки от първо лице.

„Свлачището е факт. За щастие, то не е взело жертви. Доколкото разбрах пострадалите са стабилни и им пожелавам бързо оздравяване,“ каза министър Димитров.
„Спряно е движението на автомобили, надявам се да не продължава дълго процесът. Доколкото разбрах от областния управител, работи се по отстраняването на последиците и се надявам в най-бързи срокове районът да бъде преведен в нормален вид“, допълни министър Илин Димитров.

Министърът подчерта, че свлачището не е на територията на курортния комплекс „Албена“ и по никакъв начин не застрашава живота на плажуващите и не им създава дискомфорт, тъй като не е навлязло на територията на плажа.

Той определи свлачищата като „неприятен феномен“, допълвайки, че са много и са част от особеностите на плажната ни ивица. В същото време обаче е наясно с факта, че изискват сериозен финансов ресурс и планиране, което едва ли би могло да се случи в трите месеца, в които е на този пост.
Категоричен е обаче, че за да имаме качествен туризъм е нужно да имаме добре укрепен и благоустроен бряг, посочи министър Димитров.
Източник: standartnews.com