Министър Кралев с груба намеса след законно проведен търг за култовия басейн – “ Спортна Палата“ в гр.София

💀💀ШОК в спортните среди! 💀💀💀
Министър Кралев с груба намеса след законно проведен търг за култовия басейн – “ Спортна Палата“ в гр.София.🤖🤖
За какво иде реч, накратко. Ако може да е кратко!?
Със своя заповед министър Кралев възлага да се проведе таен търг за басейн „Палатата“ в партера на ММС, като учудващо тръжните документи бяха много детайлно оформени, всички неясни моменти бяха посочени, имаше указания, заповед, договор, критерии за оценка!! , напътствия и куп други документи насочващи кандидатите, какво да правят, как да го направят и какви оферти да им роди главата. Направо, европейска работа. Нямаше нищо неясно, всичко беше упоменато и срокът за офертите си беше достатъчен – над месец, а не 12 часа, както правят някой корумпирани кметове. До тук, браво на Кралев и на заповедта му!
Какво се случва на проведения търг! Понеже това, вече не е тайна, по непотвърдена информация класирането според цени е нещо от този род: До сегашен наем на ПК Олимпия – около 2500 лв. (изтеклия вече), минимална тръжна оферта- 3500 без ДДС, с ДДС – 4200. Оферти – Олимпия – около 4500 с ДДС- 5400., СКМП Левент – 8100/9700, ПК Инвиктус – 8500/ 10200, ПК Палазов- 16100/19300, Някакво спортно ЕООД – 16300/ 19500 и с най-висока оферта ПК Спринт – София – 19500/20000лв.! Сиреч – новопостъпилата най-добра оферта е почти 10 пъти по-висока от досегашния наем на басейна и с около 4 пъти по-силна от най-слабата оферта на досегашните ползватели! Ерго в държавната хазна щяха да влезнат черно на бяло – 240 000 лв. годишно и 2,4 милиона лева за 10 години, срещу досегашните, смешни 30000лв. годишно. Оставяме настрана сериозните сметки, които в заповедта на министъра бяха прехвърлени в голям процент на наемателя. Прекрасна възможност ММС да си повиши доходите от собствените си активи и млади и амбициозни бивши плувци, рекордьори и световни шампиони да се докажат и като успешни ръководители и управители на спортни обекти.
И тука влизаме в мрачната територия, наречена – българска действителност. Министърът – отменя СОБСТВЕНАТА си заповед, като я обявява за незаконосъобразна?!? Ерго, излиза, че сам Кралев е нарушил закона , отменя си първоначалната заповед за търга, като незаконна и връща всичко за нов търг…или поне така се подразбира?!? И всичко това, вече след преминал търг с отворени оферти! Айде да беше по-рано, преди да са отворени ценовите предложения, как да е, но вече след оповестяването на цените….това е грубо потъпкване на справедливоста при подобни тайни търгове и по същество превишаване на правата и оказване на авторитарно вмешателство в тайната на предложенията. Основанията на К.К. – 1. Не било спазено изискването за ползване по предназначение?!? Не – това е пълна лъжа, защото в договорът ясно е записано в чл. 2 или 3, както и в чл.11 – „Обектът се ползва по предназначение“ – демек, нямаш право да източиш водата и да си направиш казино! Ясно и точно фиксирано.Сиреч уважаемият министър ни прави на глупаци. 2. Нямало изяснени критерии за оценка?!?
И това е ала-бала, щото в заповедта на господина ясно са посочени 90% за цена, до 10% за инвестиции и успехи, казано кой какви точки получава, защо ги получава, при равенство какво се прави и т. н. Критерии ИМА!! 3. Участниците не знаели какви били сметките на обекта, не били посочени. Това, беше така, но участниците запитаха служителите, те им отговориха и въпросът се изчерпа!
Пита се в задачката защо министър Кралев се хвърля през глава да провали вече проведен таен търг, който ще донесе на най-бедното министерство в Бг. – 2 400 000 лв.??? Иначе казано, нещата така почват да миришат, че се чудя вече в диктатура ли живеем, в тоталитарна държава ли? Няма ли орган в държавата, който да се самосезира и да стопира такива своеволия?!! Въобще, защо се провежда таен търг, след като намерението на министъра е да го отмени и то след рекордно висока оферта?! И всичко това преди избори!! 💀💀 БЪЛГАРИО за тебе те умряха!! СРАМ и Позор.
П. П. Хубаво би било тия дето имат дупце да споделят такива крещящи своеволия и вмешателства, та току виж първия в Държавата се засрами и поиска оставката на министъра! Все пак, на всеослушание беше казал, че преди изборите ще преследва жестоко всякакви форми на незаконосъобразност! А горният случай е очеваден!
https://www.facebook.com/groups/729835393831439/permalink/1417557888392516/
loading...