Министър Стоянов разкри ще клекнем ли накрая на „Газпром“

Той припомни, че диверсификация означава всички опции да са отворени и да доставяме по всички възможни маршрути

Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов разкри ще клекнем ли накрая на „Газпром“.

Пред журналисти преди откриването на Годишната среща на съветниците по икономическите и търговски въпроси, той заяви, че по никакъв начин не би могъл да нарече разговорите с руската страна за природния газ „завой към „Газпром““.

Припомняме, че кризисният щаб по енергетика към Министерския съвет в понеделник обяви, че ще преговаря с „Газпром“ за евентуално възстановяване на доставките по действащия до края на годината договор.
Това решение предизвика остри реакции вдясно. От там категорично отхвърлиха опитите на служебния кабинет да възстанови отношенията с руската компания.

Днес позицията си по въпроса изразиха от „Демократична България“. От там подчертаха, че служебното правителство продава България с постоянните си опити да върне страната ни в зависимост от Кремъл.

Според икономическия министър Никола Стоянов обаче, трябва да държим всички опции за доставка на природен газ отворени. Той е на мнение, че за нас не би било добре да затваряме която и да било от тях.

„Диверсификация не означава да затворим някои опции и да гоним други. Диверсификация означава всички опции да са отворени и да доставяме по всички възможни маршрути“, разясни министър Стоянов.

На въпрос колко тежки ще са преговорите с „Газпром“, той каза, че е уверен в компетенцията на министъра на енергетиката.
Източник: standartnews.com