Министър Христо Алексиев разкри сериозни проблеми в ТОЛ системата

Логистиката в региона на Балканите е много скъпа

Служебният вицепремиер по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев проведе среща с представители на браншови организации в областта на автомобилните превози на пътници и товари.

По време на срещата между двете страни са били обсъдени проблеми в ТОЛ системата.

Според транспортния министър Христо Алексиев ТОЛ системата е „неадекватна и недобре структурирана“.
Той предложи по-високо таксуване на транзитния трафик през страната ни и съответно по-облекчени тарифи за родните превозвачи.

“Логистиката в региона на Балканите е много скъпа поради големия и дълъг престой на камиони и тирове. Всичко това се отразява на крайния потребител”, поясни министър Христов.
По време на срещата са били обсъдени актуални въпроси и ефективни решения, които биха стабилизирали сектора, както и възможностите за намаляване на цените на горивата, което би подобрило транспортната свързаност.

Основната цел, която е била поставена пред тези разговори е било предприемането на спешни мерки, които да доведат до устойчивост в сектора на автомобилните превози, за да може да се гарантира икономическата стабилност на страната ни.

За никого не е тайна, че превозвачите са изправени пред редица проблеми, които не са от вчера, но въпреки това стоят неразрешени.
Източник: standartnews.com