Министъp Ангелкова води класацията, получила е най-много дарения

Още един от министрите в кабинета ”Борисов 3” се оказа с внушителни средства и имущество. Министър Николина Ангелкова е с близо 700 000 лв. от роднини. 5-годишната й дъщеря-собственик на жилище за 480 000 лв.

Според имуществената декларация за 2017-та година, подадена от министъра на туризма Николина Ангелкова тя и дъщеря й Далия разполагат с общо 11 банкови сметки във левове и валута  на обща стойност от 694 347 лева, като според посоченото в документа с произходът на всички средства е от спасявания и дарения от роднини, съобщава телевизия Евроком.

От документа също така ясно се вижда, че Ангелкова притежава три апартамента в София с площ съответно 142 кв. м., 150 кв. м. и 304 кв. м. Закупени съответно през 2008-ма, 2015-та и 2017-та година.

Днес председателят на Национален фронт за спасение на България Валери Симеонов въвлече министъра на туризма в имотния скандал. Тойо заяви пред журналисти, че  член на кабинета  е закупил жилище за сумата от 61 хил. лв. и призова медиите да открият за кого става дума.

Според декларираното сумата на този апартамент е 75000. Още по-любопитен факт обаче е, че най-голямото жилище на Ангелкова от 2017-та година с площ  от 304 кв. метра, струващо 480 000 лева е собственост по документи на 5-годишната дъщеря на Ангелкова е произходът на парите е дарение от дядото.

Всичките три апартамента на министър Ангелкова отново са закупени със средства, дарени от роднини, плюс в някои от случаите и спестявания и заплати.

Остава открит въпросът доказан ли е произходът на средствата на въпросните роднини и случайно ли е, че според закона даренията от роднини по права линия не се облагат.

.

http://frognews.bg