Миролюба Бенатова: Валери Симеонов е манипулатор!

Миролюба Бенатова публикува гневен пост в социалните мрежи. Той е насочен срещу Валери Симеонов и всички подкрепящи го. Ето какво написа журналистката:

 „Валери Симеонов е класически манипулатор. „Ако някой изгори семейството бежанци, ще поемете ли отговорността си?“ Това пита той водещите. Журналистите били промивали главите на целия народ с темата от сутрин до вечер, казва политикът Симеонов. Демек – пазим бежанците, като ги гоним. Не се сети Симеонов да каже нещо за „нашия сънародник“, който в Англия уби бременната си в 8ия месец годеница. Престъпността няма етнос. Не може да сравняваш едно семейство, без никакви противообществени прояви, с престъпници като Зрънкови и Рашкови. България на българите, казва Валери Симеонов. Това е България на лампите – убийци, мутрите – биячи, хвърления боклук от прозореца в „Люлин“, българите, които говорят само турски в средата на България, българите, които пребиват до осакатяване малко дете без причина. Българи, които взимат Оскар. Българи, които са мулета на наркотици по света. Българи, които от десетилетия осигуряват Балканския път на хероина от Афганистан. И на кокаина – с яхти от Латинска Америка. България с всякакви българи не иска някакви хора от Сирия, които не са направили нищо лошо. Семейство, което по време на бунтовете в Харманли беше от страната на тези, за които патриотите казваха: „нямаме против сирийските семества. Но афганистанците са нещо друго.“ Вече всички сирийци са проблем. Всички, които не са българи, са проблем.
А всички българи са супер. Така ли? Не е вярно. Не всички българи в България са повод за гордост и идентификация. Не е ли ясно. В затвора се лежи за престъпление, не за цвят на очите. Засега. Защо сме съгласни да бъде различно?