Миролюба Бенатова за Борисов: Вероятно е успял да заблуди обществото, лъжейки го красиво

Вероятно всички имаме грях и като професионалисти, и като общество. Да, вероятно той е успял да заблуди обществото, лъжейки го красиво. Това каза за БНР журналистката Миролюба Бенатова по адрес на Бойко Борисов.

Ако назад във времето за по-малък кръг от хора е било ясно, че „това е една фалшива обвивка“, то днес вероятно много по-голяма част от обществото си дава сметка, че това, което тази личност говори, не отговаря на онова, което върши, допълни тя.

„Когато той се появи в МВР като главен секретар, към него имаше интерес, защото беше нетипична фигура към този момент. Неговата непринуденост, в началото изключителна плахост и неувереност, опит да нарича нещата с истинските им имена, което тогава звучеше естествено, звучеше искрено, това направи Бойко Борисов желан събеседник и харесван от аудитория“, спомня си Бенатова.

Покрай провеждането на прозрачни избори, което е основна задача на служебното правителство, може би ще бъдат осветени някои феодали по места, защото изборите са лакмус за местните зависимости, смята Миролюба Бенатова.

„На местно ниво се знае всичко, но обикновено ръководството определя дали се работи по едни хора или не се работи, казано на жаргон.“

Не вярвам, че има толкова драстично разделение в черно-бяло на добри и лоши, подчерта журналистът. Относно смяната на ръководни фигури във вътрешното министерство Миролюба Бенатова заяви, че „дали е реваншизъм или принципна промяна – става ясно от действията, които ще последват.“

Frognews.bg