Мисис Копейкина откри луксозен детски център

Половинката на Костадин Костадинов от „Възраждане” Велина – мисис Копейкина, с която уж са разведени, но живеят заедно, е горда собственичка на луксозна детска занималня, показа проверка на „Уикенд”.

Образователен център „Дарба” отваря врати преди няколко месеца, предлагайки на родителите във Варна място, където да оставят децата си след края на учебните часове. Естествено, услугата струва стотици левове на месец.

„Всички деца са добре дошли да посетят нашия център – пространство, където могат да подготвят уроците си, да напишат домашните си или просто да прочетат любима книжка, да нарисуват картина”, рекламира новият си бизнес половинката на проруския политик, прочул се с прозвището Костя Копейкин.

В промотирането на занималнята през социалните мрежи се включи и лидера на „Възраждане”. Костадинов обаче пропуска да обяви, кой е собственик на детски център. Вместо това, Костя Копейкин влиза в ролята на загрижен политик.

След гневна тирада за проблемите на образованието и недостигащите места за целодневно обучение в училищата, Костадинов дава и своето решение. Вместо обещания за законодателни промени, които да решат проблема, русофилът насочва своите фенове към частната занималня на своята половинка.

„Тъй като много хора във Варна ме питаха за добра за добра занималня, съветвам ги да се обърнат едно прекрасно място и чудесно улеснение за работещи родители в центъра на града.

Ако търсите индивидуален подход, помощ в подготовката на уроци, домашни, проекти и език за вашите деца, то занималня „Дарба” е точно за вас”, написа във фейсбук Костадинов.

Публикацията му моментално бе споделена от стотиците фалшиви профили, които „Възраждане” ползва за пропаганда в социалните мрежи. Както можем да се досетим, в нито една от публикациите не бе уточнено, че прехвалената занималня е собственост на половинката на партийният вожд.

Всеки осмелил се в коментар да посочи тази дребна подробност, моментално е блокиран и заклеймен като гаден нацист и провокатор.

А иначе, няма спор, че условията в детски център „Дарба” са добри. Занималнята на Велина Костадинова се е разположила в огромно помещение в центъра на Варна, чиито пазарна цена е минимум 4-5 хиляди лева на месец, обясняват брокери.

От снимките във фейсбук страницата на център „Дарба” става ясно, че просторните стаи са оборудвани с чинове, помагала и техника за десетки хиляди левове. От къде половинката на Коста Копейкин е намерила пари за тях, остава мистерия. Все пак, фирмата й „Дарба Бъдеще”, чрез която върти занималнята, е с капитал от едва 5 лева.

Парите няма как да са дошли и от Костадин Костадинов, който според последната си декларация пред КПКОНПИ има едва 13 000 лева спестявания. За сметка на това трябва да връща близо 200 бона банков кредит за огромната си къща с впечатляващ дизайн в елитен затворен комплекс край Варна.

Половинката на Копейкин Велина също едва ли има огромни спестявания. Преди да подхване частен бизнес, тя е работи като детска учителка. Както е известно, заплатите на възпитателите не са такива, че да позволят натрупване на солидни спестявания. 

От друга страна, Велина отглежда сама и двете си деца, след развода си през 2018 г. с Костадин Костадинов. Още тогава, опоненти на „Възраждане” заподозряха, че развода е фиктивен, а целта е да се скрие рязкото забогатяване на семейство Костадинови.

Както е известно, лидерите на партиите всяка година декларират доходите и имуществата си пред КПКОНПИ – както своите, така и тези на свързаните с тях лица – съпруги, съпрузи и т. н. При развод това изискване отпада. Може би е случайно, но скоро след раздялата Велина се сдобива с два огромни апартамента във Варна, а произхода на средствата за тях остава тайна.

Още тогава противници на „Възраждане” се усъмниха, че парите идват от партийната субсидия. Според множество твърдения, от там са и парите за покупката на луксозната къща на ергена Костадин Костадинов. Копейкин от своя страна обича да се хвали, че проверките за харченето на субсидията не са открили нищо нередно. Обяснения за имотите на половинката си обаче не дава.

Костадинов не крие, че отново се е събрал с майката на двете си деца Велина. Наскоро шефа на „Възраждане” споделяйки тяхна обща романтична снимка от зората на връзката им, на която написа послание „За теб”, а в коментарите под кадъра поддръжниците му им пожелаха дълга любов и семеен живот.

narod.bg