Мислете, за да не ходим пак на паветата

Такааа, изборите свършиха. Сега започва интересното. Ще го видим. Важното, обаче, е това, което няма да видим – сериозни анализи от истински анализатори, а не нарочени за такива, защо, какво и как се случи.

И това ни го дължат всички партии – и спечелили пирова победа, и изненадващо озовали се в челните позиции, и разгромно загубилите, и останалите.

Партии, ние сме ви нужни и не ни пренебрегвайте. Дължите ни обяснения. Най-малкото, защото харчите нашите пари. И с нашия ум или глупост сядате в топлите кресла. И очакваме от вас да мислите – надяваме се да го можете, и да имате МОРАЛ. Иначе ще си ходите.

Бъдете сигурни. Българският народ се събуди. И повече няма да има сън – нито за нас, нито за вас. Мислете, за да не ходим пак на паветата. Не се плашим от избори. Те ни учат – и вас, и нас. И ако не сте СМИСЛЕНИ, ще ви изритаме.

Седнете и измислете как да влезем в 21-ви век по отношение на гласуване. На Марс отидохме, а се влачат чували с бюлетини и хора чакат с часове, затворени като в скотобойна. Срамно е, позорно е, гнусно е!

И последно – тези, дето се правиха на анализатори, хайде сега излезте, професорки и професорчета, доцентчета, чийто средни пръсти познаваме, и с лице и с почти толкова плюнки, защитете своите тези. Не се крийте като мишки. Това знаем, че го можете, но съберете остатъците от това, което се казва достойнство, пък обяснете на простия електорат защо вашите анализи нещо поиздишаха.

Да ви видим сега какви сложни думички ще нанижете, за да се подмажете и да си заслужите мизерните пари. Язък, че имате разни нАучни титли, които посрамихте. Смешковци. То пък и кой да ви попита.

Цветеслава Гълъбова