Мистериозен мъж забъркан в убийството на Даря Дугина

Напуснал е Русия през Естония ден преди бомбената атаката

По-рано днес руската служба за сигурност ФСБ посочи още един украински гражданин, който счита за част от екипа, убил Даря Дугина – дъщерята на Александър Дугин, отбелязват световните информационни агенции.

В изявление на ФСБ се посочва, че новият заподозрян е, роден през 1978 г. Името му се назовава и е показан запис от камери за видеонаблюдение. Смята се, че той е помогнал в сглобяването на бомбата в нает гараж в Москва и е осигурил фалшиви документи на жената, поставила взривното устройство в колата, убила Дугина.

Мъжът е напуснал Русия през Естония ден преди бомбената атаката, се посочва в съобщението на ФСБ.
В 11-минутния видеоклип, разпространен от службата, кадри от камери за видеонаблюдение показват как мъжът влиза в Русия на 30 юли.
Влиза и излиза от гаражен комплекс в Москва, носи фалшиви регистрационни номера за автомобил.
Според версията на ФСБ мъжът излиза от Русия в ранните часове на август 19 – ден преди покушението срещу Дугина.

Записи от камери за видеонаблюдение пък показват украинката, обвинена от ФСБ за поставянето на бомбата, да се движи в район, в който са били паркирани автомобилите на фестивала, на който Дугина присъства малко преди да бъде ликвидирана.
Според ФСБ украинката е наблюдавала Дугина, уверила се е, че е напуснала фестивала, след което я е последвала с кола и е взривила колата-бомба, отнела живота й.
Източник: blitz.bg