Митрофанова съобщи много важна новина от Шипка

Категорична е, че плащането ще става само в рубли

Посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова съобщи много важна новина по време на визитата си на Шипка.
Дипломатът се качи на Шипка ден след официалните чествания на историческия връх на 20 август, за да отбележи 145-години от Шипченската епопея.

По горещата тема с газа от „Газпром“, Митрофанова бе категорична, че може да се плаща само в рубли. Това стана ясно от интервюто, което даде за bTV.
Заедно с Митрофанова на Шипка се качи и българското подразделение на известния като мотоклуб на Путин „Нощни вълци”.

По отношението на проблема с газа, председателят на Стратегическия съвет на президента, който към момента е съветник на служебния премиер Гълъб Донев – проф. Александър Маринов коментира, че правителството маневрира между различни варианти.
Някои от тях, които толкова ни ги хвалят сега, са чисто хипотетични. Все едно да ни подарят Айфеловата кула. Може да водиш разговори за някакви танкери, които браздят океаните, но тези танкери няма къде да бъдат „паркирани“.

На въпроса дали да бъдат възобновени или не разговорите с „Газпром“ и каква посока е възприело служебното правителство, Маринов заяви: „Това малко напомня вица за заека – защо си с шапка, защо си без шапка – все бой.“
Той подчерта, че има различия по въпроса кое е питомното и кое е дивото.
„Ще стане ясно, че всички разумни и ефикасни решения се разглеждат. Нищо не е отхвърлено априори“, категоричен бе съветникът на премиера.
Източник: standartnews.com