Много добре си оплетоха кошницата онези, които болшинството българи наричат прости, полуграмотни, олигофрени и т.н

Местните избори в България – тръмлин към международно утвърждаване и индулгенция за управляващите!
Все още се колебая дали да развия тази тема… търся смисъла да го направя, но засега не го откривам…

Много добре си оплетоха кошницата онези, които болшинството българи наричат прости, полуграмотни, олигофрени и т.н.: с арести на евентуални спонсори, сплашвания, повдигане на обвинения и фекално-медийно омаскаряване на кандидати, намаляне на държавната субсидия за ПП, поръчкови дела, изплащане на субсидия над допустимата за ПП и корекция за преустановяване на следващо плащане, финансови колаборации на местно ниво за липса на политически конкуренти и договорки за слаба кампания…

Изходът от местните избори преди 6 месеца беше непредсказуем и застрашаваше статуквото, поради натрупаното през години и вече ескалиращо обществено напражение срещу управляващата едно десетилетие партия. Сега ситуацията е различна и в голяма степен изглежда овладяна, но не в интерес на гражданите.

Естествено, всички правителства и президенти се отнасят с уважение към своите колеги, които се ползват с обществено доверие. А най-добрият критерий за такова обществено доверие е резултатът от вътрешни избори – независимо от това дали са за кметове и общински съветнции. След тях винаги има само един победител, обобщен и представен като политическа партия.
Независимо, че знаем каква всъщност е истината и как се е стигнало до това.

Стоян Тончев

loading...