МНОГО КУЛТУРНО МИ СТАНА….

Толкова културни размисли и страсти като в последните дни не помня от откриването на ЕСК в Пловдив. След като с културен тон Министърът категорично заяви, че срещу него има „помия и лайна“ пряко в ефир, днес обвинява бивш свой служител, че е „мръсник“. Култура, та дрънка! Речникът на културмина се родее с този на хамалин на гарата. И да си кажа честно, ако не беше този скандал, нямаше и да го знам кой е. Ако беше известен с нещо, щях да го знам. Ама не го!

И днес няма да коментирам дали е опростил или не опростил неустойката. Там нещата станаха ясни и за децата. А за културата на Боилчо. България е една от най-старите държави в Европа, гордееща се с древната си култура. На поста Министър на културата винаги е имало хора достойни и поне малко културни. Или поне възпитани. Поне!

Изумявам как дори шайката може да си позволи да назначи подобно нещо на такъв отговорен пост. Или пък Баце, понеже речникът му е същият, не е видял никакъв проблем. Не че и Веждито, Мултакът на България, не беше същият.

И не искам оставката на Боилчо заради корупция! А ЗА ЗАРАДИ ПРОСТОТИЯ И ЛИПСА НА ВЪЗПИТАНИЕ!

Избирайте ги културно, бе! Ако няма първите седем години, как ще го назначаваш за Министър на културата!?!

Елена Гунчева