Много мразя да ме смятат за глупава! В превод на харвардски това звучи – „Don’t insult my intelligence!” Какво имам предвид?

Много мразя да ме смятат за глупава! В превод на харвардски това звучи – „Don’t insult my intelligence!” Какво имам предвид?

Рабрахме, че 90% от субсидията на нерегистрираната ПППП ще получава някаква си партия – Движение „Социалдемократи“ от предизборната им коалиция. Някаква г-жа, за която за първи път чувам – Елена Нонева – шеф на въпросното партийно образувание, казва в медиите, че в това няма нищо неестествено, защото това било предизиборното „споразумение“ и продължава да говори небивалици, че парите ще отидат за „развитието на партията“, която няма нито един депутат в НС.

Сега в превод това означава, че тези пари няма да останат при така наречените невидими социалдемократи, а има предварителни задкулисни договорки за преразпределянето им към ПППП.

Второ, никому неизвестната г-жа се оказа едно субсидийно муле на ПППП. Интересното е защо има такава голяма липса на пропорционалност м/у невидимите партии –мандатоносители на ПППП—отстаналите две вземат по 5%!

Можем само да спекулираме по въпроса. Но от всичката тази клоунада отново остава неприятния вкус в устата, че ПППП се коалираха предизборно с партии-невидимки. Изтъргуваха депутатски места и субсидии с тях, загърбвайки възможността да се коалират и управляват с ДБ, т.е. да го няма този тюрлю гювеч в изпълнителната власт, който драстично ще забави промяната.

Та така, ПППП дължи адекватни разяснения за това, защото досега неадектватните такива от „социалдемократите“ са подигравка.

Татяна Кристи