Много проблеми в момента се замитат под килима с надеждата хората, увлечени от политическите си пристрастия и спорове, да не ги забележат

Много проблеми в момента се замитат под килима с надеждата хората, увлечени от политическите си пристрастия и спорове, да не ги забележат. Такъв е случаят с повишаването на цените на основните храни в магазините, както и безумната цена на тока за бизнеса. Тя вече стана такава, че много хора се отказват от фирмата си, защото не издържат финансово. За това обаче се мълчи.

🤭 Мълчи се по въпроса защо, по дяволите, продадохме цял ресор, изключително важен за националната ни сигурност? О, да, държавата си запази един дял, колкото да не е без хич, но на практика не може да направи нищо. Договорите за приватизация пък, малцина са ги виждали. ДКЕВР – впрочем колко хора знаят кои са членовете на тая комисия, която ни определя сметките!?! Същата комисия, която разрешава на чуждите „инвеститори“ (аз ги наричам експлоататори) да повишават безобразно цените в икономически най-бедната държава в Европа и която няма никакъв контрол върху ситуацията. Или пък са им запушени устите – с пари и с власт!

🧐 Защо държавата не се намесва, когато чичо Гошо и леля Пена с мизерните си пенсии плащат ток, в чиято цена е начислена заплатата на шефа на ЧЕЗ – в размер на 120 000 лева на месец? Или на шефа на ЕВН – той получава заплата от 70 000 лева на месец! И хеликоптерите, които ги разкарват като служебни коли! И екстрите, които си гласуват сами!

Инвестиции в енергийния сектор няма. Инфраструктурата е остаряла, авариите са постоянни, но на държавата не ѝ стиска гък да каже на великите инвеститори! Защото те са си платили на когото трябва, нали?

В момента Министерство на енергетиката предлага да има пакет от мерки в подкрепа на бизнеса заради високите цени на тока – цени, одобрени от ДКЕВР под страхливото око на държавата, която все още е акционер в дружествата. И докога ще са тези мерки – до изборите, когато други ще му берат дерта ли? И мерките ли са начинът, или начинът е проблемите в енергетиката да се реша? Да ви таковам зелената енергия и европростотиите!!! Всички „демократи“ се нагушиха с фотоволтаични централи, които продават тока за майка си и баща си, че и някой дЕдо в добавка, след което в парламента гласуват промени в Закона за енергетиката, които ги правят още по-богати. Плащаме за тоя, дето духа – буквално. Плодородна земя е заета с перки. Малоумие! Абсолютно! Да напомня, че продажната Куневица подписа да затворим блокове на АЕЦ, които ни осигуряваха достатъчно ток и да изнасяме дори. След което, естествено, беше възнаградена богато и щедро.

🔥Ама ние плащаме тока, нали?!?
❌ Ние вече нямаме енергийна независимост. Това е проблем на националния суверенитет, не само на бизнеса и икономиката. То е ясно, че ЕС иска да ликвидира икономиката и селското ни стопанство и го прави много успешно. Но защо никой от управляващите не поставя въпроса на дневен ред!?!

‼️ Аз съм за пълна ревизия на приватизационните договори на енергийните дружества, яснота за начисляваните в сметките разходи, обществен контрол върху разходваните средства в тези дружество, включително заплати и бонуси. И не ДКЕВР, а министерството на енергетиката да се занимава с цените.
‼️ Няма нужда да хрантутим още кюфтета на държавна хранилка!

✅ Възраждане е за енергийна независимост на България. Имахме я и пак ще я имаме – въпреки успешните опити да бъдем превърнати в колония и бананова република. Впрочем – още ли са ви вкусни бананите!?! Заради тях предадохте България!

АДВОКАТ ЕЛЕНА ГУНЧЕВА