Много скоро балоните ЕС и НАТО ще се спукат. Не е добре, въпреки всичко

Това го знаят много експерти в страната и чужбина, но легендата се поддържа все още чрез изкуствено дишане. Цели две години преди анексията на Крим, попитах наш политик на ключов пост: Руснаците взеха Крим, защо света мълчи? Отговорът му беше: Няма такова нещо! Руснаците са аут! Замълчах си.

След две години го срещнах, няколко дни след анексията и го попитах какво стана. Смути се, погледна в земята и махна с ръка. Толкова мога да ви кажа за нашите политици. Няколко месеца след това ме потърси и попита откъде съм знаел тогава тези работи? Отговорих му лаконично: Прекалено много хора познават тези процеси, но явно вие ги научавате последни. И донякъде това е добре за нас.

Сега им казвам, че войната в Украйна беше спечелена от руснаците още преди година назад, но пак никой не чува. Нито мислят защо им го казвам! Националната сигурност не е за тези, които бягат след новините, а за тези, които ги правят. Не е сложно за разбиране, но такива са нашите външнополитически прислуги – задоволени празноглавци. Моята е лесна, ще спечеля залог за 50 000 лева с един български политик-олигарх и с това затварям тази страница завинаги. Животът продължава, а времето лети много бързо.

Гледам днес в новините отвъд океана, че шефовете на НАТО и ЕС гледат към изгаснал екран, а руснаците вече воюват на друг фронт. Този живот в крайна сметка е за смелите. След две-три години ще разберете и вие къде, когато всичко вече е загубено.
Почти колкото нас всичките.

Николай Марков