Молбата за оставка на Иван Гешев от трибуната на Народното събрание е действие, не просто, абсурдно, а безумно по своята същност

Молбата за оставка на Иван Гешев от трибуната на Народното събрание е действие, не просто, абсурдно, а безумно по своята същност. Такава една декларация не може да доведе до нищо, когато насреща си имаш Иван Гешев и прокуратура от сталински тип, която брани корупцията и предишната власт на всяка цена.

Желанието не е достатъчно, трябва да им стиска много повече и да осъзнаят какъв враг имат насреща си, че войната не е спирала и се ожесточава все повече.

Управляващите имат нужните инструменти за отстраняването на главния прокурор. Трябва да премахнат настоящия състав на ВСС, а не да чакат 9 месеца, докато му изтече мандата. Трябва да го махната от днес за утре, буквално. Не казвам, че ще бъде лесно, но няма нищо лесно в цялата тази работа.

Правосъдният министър няма правомощията за сваляне на Гешев, но играе важна роля, защото той е член на ВСС и той може и трябва да бъде двигател от страна на изпълнителната власт, иначе свалянето на Иван Гешев е работа на Народното събрание.

Николай Хаджигенов