Моля ви, мили хора, не заменяйте феновете на Винету с хора, които дори и книжка за Винету не са прочели!

Зарекла съм се да не пиша нищо за опозиционните партии на Герб, но тъй като „Има такъв народ“ не е в тази графа мога да си позволя някой и друг ред и с това ще приключа.
Ужасяващо вредни са, но никого, който ги харесва не мога да убедя в това. Дори мои близки, над които уж имам влияние.
Тъпотата е лична…

Просто ми е забавен интелектът на Хаджи Тошко Йорданов, зам.председател на Учиндолеца, който вече се вижда в Парламента. Идеите им са без значение, понеже не съществуват.
Гледам преди време – ние си плащаме – този Тошко в неговото предаване. Изкопал отнякъде някакъв руснак антипутинист и бистрят световните проблеми.
Руското момче е на елементарно ниво, но нашичкият успя да слезе и под нивото му.
Дълбокомислено разсъждава Тошко: „Що бе, що трябва да има Европейска литература и Руска литература?“

Не получи отговор. Въпросът бе реторичен.
Тошко, мили ми Тошко, руска литература има дори само два писатели да имаше – Толстой и Достоевски. А другата е Западноевропейска, няма друга посредата. Защо – това се учи в сериозните уневерситети.
Тошко, ще не питаш поради какви причини има Американска литература – Фокнър, Джек Лондон, Стайнбек… И защо – аре се почуди има Латиноамериканска – Борхес, Неруда, Маркес…
Как да му го обясня като е неграмотен?

И това момче се кани да стане депутат и да се бори за какво? За някакви елементарни неща като партийни субсидии, мажоритарно гласуване, електронно, за по-малко депутати и по-малък грамаж на кюфтетата в стола на Народното събрание.
Моля ви, мили хора, не заменяйте феновете на Винету с хора, които дори и книжка за Винету не са прочели!
Които питат защо трябва да има Руска литература…

Зоя Б. Деянова