Москва се сбогува с Даря Дугина

Путин я удостои посмъртно с отличие

Москва се сбогува с Даря Дугина на състоялата се траурна церемония в телевизионния център „Останкино“.

По време на церемонията баща й Александър Дугин, който е сочен за идеолога на руския президент Владимир Путин посочи, че тя е загинала „за народа и за Русия“.

„Огромната цена, която трябва да платим, може да бъде оправдана единствено с най-висшето постижение, нашата победа“, категоричен бе Дугин.
„Тя живееше за победата и загина за победата. Нашата руска победа, нашата истина, нашата православна вяра, нашата държава“, допълни той.

Припомняме, че 29-годишната Даря Дугина, която работеше като коментатор в руски националистически телевизионен канал, загина в събота вечер.
Тя издъхна, след като джипът на баща й бе взривен с дистанционна бомба, докато шофирала из околностите на Москва.

Властите съобщиха, че джипът е бил унищожен напълно от взрива, а Дугина е загинала на място.
Според мнозина истинската мишена на атентата е бил баща ѝ Александър Дугин.
Той е философ, писател и политически теоретик, както и горещ поддръжник на решението на руския президент Владимир Путин да изпрати войски в Украйна. Руски медии цитираха очевидци, според които джипът е бил на Дугин, но той в последния момент решил да използва друг автомобил.

Вчера Путин изпрати съболезнователно писмо до Дугин и съпругата му,
в което определи убийството като „подло и жестоко престъпление“ и добави, че Дугина е служила „честно на народа и отечеството си и с делата си е показала какво е да си руски патриот“. Руският президент посмъртно я удостои с едно от най-високите руски отличия – Орден за храброст.
Източник: vesti.bg