Московски ще убие Босия за 200 милиона сребърника

Предстоящите за реализация проекти, пряко свързани с транспортното министерство са на обща стойност над Един милиард и 200 милиона лева. Само проектите свързани с приватизация, модернизация и преструктуриране на БДЖ-товарни превози, БДЖ – пътнически превози, Български пощи и летище София са за над 580 милиона лева. От тези пари 200 милиона са чистата „печалба“ на управляващата ни мафия. Поне толкова ще бъдат откраднати, това се доказва от досегашният опит и управление. Ограбването, източването и съсипията на Български пощи и БДЖ върви целенасочено още от първият мандат на Буда. Подобни процеси вървят още от преди това, но Борисов и бандата му наложиха нови стандарти в грабежа и крадлъка. Основната схема е добре позната , класическата схема с източване чрез поставяне на частни компании-паразити на входа и изхода на държавните предприятия. Втората схема е също класическа – изнасяне на основни дейности в частни компании, извършващи „услуги“ – ремонти, доставки и тн. на понякога десеторни цени.
Изключително знаков е случая на Бългаски пощи и сключените от тях договори за външна услуга – „охрана и транспорт на ценни пратки“ с частни охранителни компании, пример – АСО-Пирели. Договора с частната компания е сключен по специален ред, в пълна непрозрачност, подобно на този за военните. Мотивът е , че става дума за класифицирана информация и на практика всичко е засекретено. Всъщност става дума за чист грабеж. Само от 2011 до 2015 година плащанията на Български пощи към частната компания са както следва : 2011г – 7 милона, 2012г. – 9 милиона, 2013г. – 14.8 милиона , 2014г. – вече са над 20 милиона, или общо само за тези години – над 50 милиона. Като тази дейност до тогава се е извършвала от Български пощи и е струвала, като разходи за държавната компания , по около 3.5 милиона лева годишно. Сами може да сметнете, че над 35 милиона лева са източени само от тази схема. Още 2013 и 2014 година БОЕЦ изнесохме конкретни данни за тези схеми, но след връщането на Борисов на власт всичко беше заметено. Това е само един пример, а в БДЖ историята е същата. Дейности, които компанията е извършвала сама се прехвърлят на частни фирми, чрез непрозрачни и корупционни договори и БДЖ започва да плаща за некачествени, а поняког и за неизвършени услуги (ремонт на локомотиви, основен ремонт на вагони и тн.) на цени – 3 до 5 пъти по-високи – над 35 милиона. Зад всичко това , или по-точно над всичко това стои Московски, над него Борисов, над него Пеевски.
През следващите 2 години управляващата ни мафия се готви да източи, открадне, „усвои“ около 200 милиона по същите схеми. В това време, за да компенсира източването товари държавните дружества и запълва дупката с нови и нови заеми и разпродава имуществото им на безценица.
Схемите в ДАИ, под контрола на Московски и мафията са друг източник на корупция и пари за мафията. И схемите са много – от лицензите и разрешителните за транспортните и автобусните фирми, до схемите за купуване и продаване на шофьорски книжки, включително и на издирвани от Интерпол и Европол криминални престъпници. И точно тези схеми атакува Босия, и заради тях и десетките жервти по пътищата, той иска оставката на Московски. Защото некадърните и неграмотните шофьори и корупцията убиват! Това е само една от схемите, но Босия е решил, че това е неговата кауза. И тя е справедлива. Има престъплени и той иска наказание и отговорност. И вече 24 дни гладува. А срещу него стои Московски и мафията, гладна да изяде поредните милиони. Босия надмогва глада и физическата болка и продължава протеста си, но мафията не може да надмогне своята алчност и глад и Московски стиска властта, дори с цената на човешки живот.
Единственият начин мафията да бъде победена, е да застанем до Босия и да излезем масово в негова подкрепа и в подкрепа на неговите искания. Защото жертвата му е за всички нас. Корупцията убива наред, тя убива цялото ни общество. И затова всички трябва да се изправим срещу това зло. БОЕЦ водим тази битка и призоваваме всички будни граждани, които са запазили своята чувствителност и непримиримост към неправдите, да излзем в общ протест срещу мафията и корупцията, които превърнаха държавата ни кочина, селата и градовете ни в призраци, а пътищата ни в гробища! На сайта и на страницата на БОЕЦ ще обявим следващите си акции и действия в подкрепа на Босия. И ще водим тази битка до край!

Георги Борисов Георгиев

#ЖивотЗаБосия
#ОставкаМосквоски
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА