МЪРТВЕШКИЯТ ЦИНИЗЪМ НА ЧЕРЕПА

Всички сме свидетели, че на територията се случват отвратителни и позорни неща. И дори на фона на това блато, бях особено отвратена от цинизмът на Васил Божков. Един от собствениците на лотарийни игри в България. Печелещ от инфантилните бедни, които си дават последните левчета да изтъркат някое талонче с надеждата за достоен живот.

Ако нямало лотария, нямало да спонсорира футболния отбор „Левски“! Това обяснил на феновете. А те сега искат среща с ГМР. Естествено, да го заплашат той да не пипа лотариите.

Отвратително, гнусно, цинично и долно. Футболът в България, спортът, отборът с такова свято име да зависи от ограбването на старци и бедни. Всъщност печалбите от тези лотарии са много повече от издръжката на всички футболни отбори в България, нали?

Лотариите са съвременното проклятие на българина. Озверял, оскотял, обезумял и немислещ, той търка, ли търка….Вярва, че ще е поредният милионер. А всъщност прави милиардери хора като Пеевски и Божков. Виждала съм пенсионери, току-що взели пенсийката /в огромни размери от по 200-300 лева/, как дават десетки левове, за поредното търкане на билетчета. Вместо да си купят някоя по-качествена храна. И се утешават – нищо, следващият път може пък и да спечеля. Може пък и да имам късмет….

А телевизиите и другите медии продължават да бълват реклами как Сульо Пулев от Долно Нанагорнище е забогатял от търкането! И вие, наивници прости, вярвате!

Наивни нещастници. От тези лотарии печелят само тези, които ви ограбват последните левчета. И които са готови на всичко, за да продължават да си получават милионите, събрани от бедните наивници. 100 милиона само от едната лотария за миналата година печалба – за собствениците, не за търкачите на билетчета. И най-вероятно с тези гнусни пари спят много по-спокойно от пенсионерите, които пък ще вземат след това бързи кредити до пенсия /пак от същите собственици вероятно/, за да оцелеят.

И да попитам футболните фенове? Не ви ли е гнус любимият ви отбор да се издържа по подобен гнусен и отвратителен начин? Какво ще поискате – да се ограбват бедните, за да се дават милиони за футболисти!?!

Грозен цинизъм! Отвращение! Поредното доказателство, че няма държава, а територия!

Елена Гунчева

* Снимката е на ПИК

Снимка на Шести септември - страница на Елена Гунчева.
loading...