Мястото на Борисов е пред съда. После – в затвора. А ако се съпротивлява – в Орландовци

Вчера някой припомни, че е малоумно изборите да се паднат точно на датата на финала на европейското по футбол, което хиляди, може би даже милиони у нас ще искат да гледат. Мисля обаче, че не е малоумно, а хитро измислено. Целта е никой да не се интересува от изборите, активността да е ниска, шашмите да минат незабелязано и свинете да спечелят.

Днес друг казва, че Борисов да дава брифинг по време на гергьовденския военен парад било признак на обезумяване. Това вече е напълно възможно. Нормалният ред на държавата, нейните обичаи, церемонии и процедури никога не са интересували този нагъл изрод. Ама то не било парад тая година… парад си беше. Да, само самолети и хеликоптери, защото сме в пандемия, но все пак – парад. И по време на официалния празник на българската армия някакъв си министър-председател в оставка си позволява да дава брифинг. Защо? Защото най-сетне е изобличен в това, което всички знаем: рекет. Шантаж. Тормоз. Кражби. Корупция. А България и нейната армия все пак не започват и се надяваме да не свършат с този министър-председател.

Мястото на Борисов е пред съда. После – в затвора. А ако се съпротивлява – в Орландовци. Бездруго, рано или късно всички се озоваваме на последната дестинация. Но мястото на Борисов определено не е в управлението на нито една държава по света. Нито дори на свобода.

Манол Глишев