Най-важното на идващите избори е да гласуваме така, че да изолираме каквато и да е възможност г-н Борисов да бъде дори частица от нашето бъдеще.

Най-важното на идващите избори е да гласуваме така, че да изолираме каквато и да е възможност г-н Борисов да бъде дори частица от нашето бъдеще.

Г-н Борисов и партията му несъмнено принадлежат на безвъзвратно отминалото и крайно парадоксално десетилетие, затворено във времевата рамка между възстановяването от финансовата криза и пандемията. Това отишло си десетилетие произведе небивал икономически растеж и технологичен бум, но то даде тласък и на национализма и хомофобията, на фалшивите новини и подмямата на представите ни за свобода и законност. То възроди прекалено много лоши неща.

Трябва да сме абсолютно наясно, че Борисов може да функционида само в подобна “епоха” — богато, но болно време. Нещо като добра реколта, но натровена с пестициди.

Моля ви, не си и помисляйте, че след Борисов Земята ще спре да се върти. Напротив — ще се завърти още по-бързо, за да могат да изпаднат такива като него, които на не едно и две места по света създадоха камуфлажни диктатури, докато се тупаха по квази-демократичните си гърди.

Идват напълно нови времена. Вярвам, че пред нашата нация в момента има златната възможност да създаде истинска средна класа и да започне да изгражда истинска политическа система.
Такива възможности не се пропускат. Никога и при никакви обстоятелства не се пропускат.

За финал ще ви кажа нещо. Хората от Демократична България са тези хора, които в мнго висока степен са запознати с бъдещето. Но имат и смелостта да се запознаят с неговата невидима част.

Мартин Димитров