Най-добре всички репортери да правят планьорки с премиера. За да не стават грешки

Как изглеждаше седмицата? О! Чудо. Парламентът прие оставката на депутата, произнесъл фразата за празното столче на журналистиката Антон Тодоров. След което той лично обяви, че възнамерявал да работи именно като журналист, но щял да обсъди това с премиера. Ама така се прави, даже най-добре всички репортери да правят планьорки с министър-председателя. За да не стават грешки. Че иначе – ултиматум на правителствения сайт.

Междувременно журналисти се събраха на протест пред Министерския съвет. Еднократно. Вероятно след това рязко медиите станаха независими.

Валери Симеонов все така не е подал оставка. Това само по себе си е смешно, дори няма нужда да се коментира темата. Даже само името да се спомене и настава забава.

Но пък още по-хубаво става като в ситуацията се намеси и Волен Сидеров. Лидерът на „Атака“ подкрепи Симеонов и написа във Фейсбук, че само за два дни да напусне родината и някой започвал да истеризира. Очевидно мястото на истерика се опразва, щом Сидеров не е тук.

И докато сме на тема патриоти – удивителна работа! ДПС и въпросните националисти се скараха в парламента. Едните искат оставката на другите, другите се канят, че ще ги смачкат като дървеници.

Има само едно име, което може да ги накара да млъкнат. Делян Пеевски. Има ли въпрос за обвързаност с него, и двете партии стават твърде разсеяни и кротки. Което пък си е факт красноречив и обясняващ голяма част от наглед хаотичните действия на патриотите. Пример – казусът „ЕМКО”.

Иначе – командир от Ислямска държава е задържан в България. Защото ръководел организирана престъпна група за за нелегално производство на тютюн за наргилета. И терористите ни са такива – като за бедни.

Измамниците – също. Става дума за случая Александър Николов, при който интернет фантом, представящ се за част от екипа на Макрон, измамил с евтини самолетни билети голяма част от българското Фейсбук общество. По-хубавото е, че Спас от Кочериново, който всъщност е истинският човек, стоящ зад профила на Николов, преди години излъгал и четирима прокурори. Като го разконспирирали, вместо да заведат дело, те тръгнали да го бият. Което всъщност казва всичко.

Коментар на Полина Паунова

http://bitelevision.com

loading...