Най-тежкият грях на ГЕРБ!

Най-тежкият грях на ГЕРБ! Той е ясен – върна и разпали злобата в обществото! То тъкмо се беше кротнало/ и това е голяма заслуга на Симеон/ и отново през последните осем години изби враждата и лошотията.

Пари се печелят, имоти се купуват, рана заръбва, ала тежките думи не се забравят. Злобата е троскотът в градината на нашата памет – уж се мъчиш да го изчистиш, а той наново изпълзява. Хората отново озверяваха и обществото се цепна на едни и на други. Извадиха се пещерни митингаджии като Георги Марков, Методи Андреев, Спас Гърневски, Антон Тодоров, които плюят думи отпреди двайсетина години: гадни комуняги, убийци, пишман демократи, продажници, лумпени, русофили, русофоби…Те се забиват като остри камъни в душата на объркания българин и го правят още по-слаб и безпомощен пред трудностите. Но пък това е шансът на ГЕРБ , за да бъдат на власт! Защото едно единно общество никога не би търпяло политически запартъци да го управляват. Помислете – защо нашата интелигенция в чужбина го презира и се гаври с Краля Слънце от Банкя?
И не само в чужбина – и тукашната го взема за мезе и си разведрява скучните вечери с масали за простотиите му.

Не помня такава люта разправия и в паралелния свят – социалните мрежи, които допреди четири години бяха кротък пристан И във Фейсбук захвърчаха обиди към довчерашни приятели, само защото поддържат тази или онази партия, защото и тук менте политиците влязоха с мръсни чепици.

Затова твърдя, че най-тежкият грях на ГЕРБ – управниците е връщането на злобата.

Защото онова, от което се боим, вече сме го преживели.

„Ликуй народе! Ганьо пак е твой!

Уцели си съдбата безпогрешно.

И утре, щом от глад надигнеш вой,

спомни си за падението днешно.”

Това са стихове на поет, активен будител във Фейсбук, който след едни избори изтри от приятелската листа 500 души! А какво остава за драскачите с манталитет на каруцари?

Стефан Северин

http://pogled.info

loading...