Наказателно преследване за измамника Борисов и организираната му престъпна група от НОЩ

Наказателно преследване за измамника Борисов и организираната му престъпна група от НОЩ.

Срещнах един мой познат, силно изплашен. Опитах се на нормален човешки език да го успокоя. Казах му, че вирус има, но не е толкова страшен, че на този етап едно е ясно, че нито сме се изпоразболели чак толкова, нито измрели, но сме станали по-бедни, че нито някой ни е лекувал, нито спасявал, а става дума за едни пари дето трябва да се откраднат. Той ме погледна уплашено и каза, да крадат каквото искат, ти не гледаш ли по телевизията колко е страшно, след това избяга. Та за това Борисов и престъпната му група трябва да носят отговорност.

Побъркаха малодушните хора. Нанесоха им душевни травми. При повечето този ужас ще остане за дълго, а при някои за винаги. Това е престъпление. Те, малодушните хора не са виновни, че са такива. При тях това е характеропатия и дори не осъзнават как са бели употребени. По тази причина трябва да бъдат защитавани и някой да се бори за правата им. Ще кажете чак пък престъпление. Ами да.

По същата схема действат и ало-измамниците. Намират доверчиви хора, събуждат страхове във фантазията им с цел грабеж. Тази дейност е инкриминирана, та за това не виждам причина на Борисов и ОПГ-то му да не се търси наказателна отговорност.

Знам, че при каскет-прокуратурата това няма да се случи. Аз обаче вярвам, че възмездието по един или друг начин все някога ще ги застигне.

Пламен Иванов

Снимка на Пламен Иванов.

 

loading...