НАПРАВО АНГЛИЙСКАТА КРАЛИЦА ДА СИ ИЗБЕРЕМ!

Няма как да не се изкуша да Ви кажа: „Бе аз казах ли ви за Слави Трифонов?“! Е, предупредих Ви, сега гледаме цирк на най-високо световно ниво, като плащаме прескъпо сметката.

Поредната щуротия, измислена от сценаристите е да отпадна забраната в Конституцията за чуждото гражданство на депутатите. Значи, да приемем, че КП не е центърът на света /моля „Лелки за Киро“ да не изпадат в истерия/. Такава промяна означава например всеки турски гражданин, който има и българско гражданство и от 20 години не е идвал в България, да може да ни управлява. Или например американски гражданин /тук се улавям, че ако Мустафата си вземе и българско гражданство, направо да прави правителство и да свършва тая мъка/.

Малоумието в политиката настъпва, когато липсва интелектуален и кадрови потенциал, а политиката се подчинява на емоционалните страсти на тълпата. Аз винаги ще остана на мнението си, че човек две Родини няма, и когато някой е избрал да е гражданин и на чужда държава, нищо против и да е българин, но няма работа в управлението на държавата. Впрочем дори бих въвела ограничение за хора, които имат изказвания срещу националната ни идентичност, история и интереси, да не бъдат допускани до Народното събрание или правителството.

Да приемем да ни управляват чужди граждани, означава да плюем на суверенитета на България, за който нашите предци са си давали живота. И не ми развявайте разни дарители, защото не знаете точно историята им. А и принципът си остава – България над всичко! Включително и над паспорта! Не мога да приема, че който с чиста съвест е дал клетва на друга държава, ще пази българските национални интереси.

А за свинщините, които правят сегашните депутати, ще си има логичното наказание наесен. Видяхте ги, чухте ги! Никой, който не милее за България и българския народ и поставя джоба си над интересите на народа, няма място в парламента.

Елена Гунчева