Напрежение между БСП и ПП

Левицата скочиха остро на приписаните от ПП заслуги

Задочен спор се заформи между бившите коалиционни партньори БСП и ПП.

От БСП хвърлиха обвинение върху ПП, че си приписват заслугите за увеличените доходи през последните месеци, след като партията на Кирил Петков се похвали с резултатите от проведената социална политика.

Ето как реагира бившият шеф на кабинета Корнелия Нинова с пост в социалните мрежи:
„През последните дни мнозина кандидати за изборите започнаха да си приписват заслуги, които нямат. Като участник в предходното управление съм наблюдавал непосредствено част от процесите. Претенцията, че някой има заслуга за повишаване на пенсиите, за въвеждането на безплатни детски градини, за увеличаването на минималната заплата и ваучерите за храна на работниците, за данъчните облекчения за млади семейства с деца, трябва да отговаря поне базово на истината“, пише Калоян Методиев.

Той подчертава, че доходите са увеличени под натиска и преговорите персонално на бившия министър на икономиката Корнелия Нинова. Отбелязва, че е присъствал на срещи между нея и социалния министър Георги Гьоков.

„Действай с всички възможни средства да увеличим пенсиите, да направим безплатни детските градини, да осигурим младите семейства. Моя грижа е да убеждавам коалиционните партньори, да настоявам пред парламента и в правителството“.
Разказването на други истории по този въпрос е в унисон с нашенската поговорка: „С чужда пита помен прави“, пише още Методиев.
Източник: standartnews.com