Настъпва съдбовна зима за ЕС. Европа бере горчивите плодове на следването на престъпните атлантически наставления и безумните действия на ЕК

Съдбовна зима за ЕС в типична година на Ла Ниня! В Европа ще има по-студена зима от обичайното.
Настъпва съдбовна зима за ЕС. Европа бере горчивите плодове на следването на престъпните атлантически наставления и безумните действия на ЕК,и изпада в невиждана досега енергийна криза с непредвидими последици за икономиката, социалната сфера и сигурността.

Германският локомотив на ЕС не само спря, но и тръгна в обратната посока. А,европейските елити си губят разума. И в такава обстановка върху ЕС се изсипа нов „студен душ“:
Според Европейската метеорологична организация, в Европа ще има по-студена зима от обичайното. С други думи, ако лидерите на европейските държави със запасите от газ се надяваха да издържат до края на февруари или началото на март при нормални температури, вече е ясно, че тези запаси няма да са достатъчни и това, разбира се е сигнал за тревога.

Европейската метеорологична агенция предупреждава, че метеорологичните условия на Ла Ниня, правят по-студеното и сухо време по-вероятно.Европа ще преживее по-студена, по-суха и по-малко ветровита ранна зима, според метеоролозите.

Европейският център за средносрочни метеорологични прогнози (ECMWF), предупреждава, че студеното, тихо и сухо време през ноември и декември, би влошило кризата с разходите за живот. Очакват го поради тазгодишната Ла Ниня – мощен метеорологичен модел, повлиян от по-ниските температури в Тихия океан.

Карло Буонтемпо, директор на службата за изменение на климата Copernicus, която се управлява от името на ЕС, каза: „Ла Ниня има тенденция да причинява смущения на западните ветрове, създавайки високо налягане над Европа, което показват моделите за началото на зимата При тези условия има вероятност източни ветрове да доведат до по-ниски от обичайните температури“.
„Използваме данни, идващи от метеорологичната служба на Обединеното кралство, както и от Météo-France, Deutscher Wetterdienst, CMCC в Италия и принос от Япония, Канада и САЩ.

По-малкото вятър и дъжд може да засегнат и възобновяемата енергия. Ранните индикации за ноември и декември са за високо налягане над Западна Европа, което ще доведе до по-студени периоди.
Флоранс Рабие, генерален директор на Европейския център за средносрочни метеорологични прогнози (ECMWF), каза, че ранните индикации за ноември и декември са за период на високо налягане над Западна Европа, което вероятно ще донесе със себе си по-студени периоди и по-слаб вятър и валежи, намалявайки производството на възобновяема енергия.
Буонтемпо каза, че по-високите температури на морето няма да затоплят Европа, ако вятърът се промени и донесе по-студен въздух от Централна Азия и Сибир.

Единствената надежда е,че в типична година на Ла Ниня, метеорологичните модели понякога се променят в средата на зимата, за да донесат по-топли западни ветрове за по-късната половина на сезона, каза Буонтемпо.
Студената фаза на Южната осцилация – Ла Ниня, може да продължи до края на 2022 г. и началото на 2023 г., се казва в прессъобщение на Световната метеорологична организация.

Ако прогнозите на метеоролозите се сбъднат, за първи път през този век Ла Ниня ще се наблюдава три последователни зими в Северното полукълбо.
Ла Ниня („момичето“ на испански) е студената фаза на Южната осцилация, която е противоположна на Ел Ниньо („момчето“) по отношение на ефекта си върху климата.

Характеризира се с понижаване на температурата на повърхностните води в централната и източната част на екваториалния Тихи океан и усилване на пасатите в южната му част. Ла Ниня има охлаждащ ефект върху климата.

Инстинкт за самоунищожение,ще го нарека и самоубийствен инстинкт,накара европейските елити да си губят разума. Европейската комисия, следвана като овце от повечето държави от ЕС, продължава да въвежда нови санкции,реално на собствения европейски енергийния сектор, включително с намаляване на вноса на руски газ,нефт и въглища,като си въобразява и рекламира,че въвежда санкции на Русия.

Йордан Халачев