НАТО СЕ ОБЪРНА ПО ТАВАН

За пореден път се питам чий го търси НАТО в България и за какво военна техника на алианса постоянно кръстосва Родината ни, все едно ей сега ще станем фронтова линия. За пореден път камион на НАТО навири гумите в канавката. Преди година един друг пък натовски камион се загуби в Северна България /не ми се мисли пък на непознат терен например в Сибир къде ще се озове/.

Самото НАТО отдавна е по таван. Обърнато в канавка край пътя, само водачите не са забелязали катастрофата. Столтенберг се държи като генерал с пушка от дърво в детската градина и плаши Путин. Въпросът е, Путин като не се уплаши, какво правят нататък.

Многа са ми забавни и българските генерали и политици, които се кълнат в НАТО. Голяма част от тях са завършили по време, когато бяхме член на Варшавския договор, с 400 самолета, доста прилично количество танкове и ракети. И обучени в СССР, а сега дообучени в НАТО. Бедна ми е фантазията какво пазене ще падне, ако някой ни нападне!

Всъщност НАТО беше създадено за мирни цели, но на практика обслужва американските военни интереси по света. И съвсем скоро ще се обърне съвсем по таван и никой няма да може да го извади от канавката.

Елена Гунчева-Гривова