НАШИТЕ ИЛИ ЧУЖДИТЕ?

Може да бъде изображение с човек, дете и текстово съобщение

Вчера пред Паметника на Съветската армия американобългарският умнокрасивитет се беше събрал – малко, но качествен отпадък, с настояване да опаковат паметника с украински знамена. Агент Ивайло в челните редици на умнокрасивитета, лично водеше тълпата. Настояваха да пращаме помощ за Украйна и Зеленски. Затова и там го попитах той колко заплати /или в неговия случай – грантове/, е дарил за български деца, за български пенсионери, на колко бедни е помогнал. Отговорът бяха обиди и призиви аз да ходя в Москва. Интересно, защото не съм ходила, но пък Инджев е завършил точно там, а и дори е бил агент на Държавна сигурност, което се е полагало само на много верни на комунистите хора…..но пък парите купуват всичко, най-вече евтините хора.

И днес виждам в сайта „Актуално“ призив да се помогне за едно българско дете -Бояна. Едни 200 000 евро са нужни, за да живее. Българско дете, повтарям. Държавата я няма тука. Кирил Петков не призовава горестно да дарим една заплата за Бояна. Той не е дарил заплата за нея или за друго българско дете. Той ни призовава да даряваме за чужди, за чужда война, призовава ни да даряваме за тези, които убиваха деца през 2014 година.

Помощта за украинските бежанци, която гласувахме, е за 50 милиона лева. Нима държавата ни не може да отдели една съвсем малка част, за да живее българско дете? Защо българите трябва да просят с касички на обществени места пари за операции и лечени, а българската държава да я няма? И да се грижи за чуждите, за тези, които са днешните домашни любимци на американското посолство?

И изборът днес е: нашите или чуждите! И Инджев – помогни! Помогни на българските деца!

Елена Гунчева
https://t.me/elenaguncheva