Нашите медии се превърнаха в радиоточка, свързана директно с бункера на Зеленский

Нашите медии се превърнаха в радиоточка, свързана директно с бункера на Зеленский. За по-младите читатели обяснявам: Някога по селата във всеки дом имааше приемници, наричани радиоточки, свързани кабелно със селсъвета. Рано сутринта разсилният пускаше сигнала на радио София и кутийката – приемник цял ден дънеше маршове и тържествени ивформации за трудови герои, стахановци, бригадири на полевъъдни бригади и пр. бодряшки вести, както и гневни викове по адрес на капитализма и империализма. По-късно почнаха да пущат и правилна музика.

Та, сега медиите ни вървят по същите утъпкани пътеки и ни съобщават какво става във войната между Русия и Украйна. Съобщават ни само правилните новини, а другите новини ние сами си ги пасем – т. е. търсим си ги сами, щото на някои хора им се налага и да мислят, освен да си оставят умовете на простора, до праните гащи и там информационният вятър да продухва мозъчните им гънки.

Всичко това е толкова пошло и тъпо, че даже не може да се нарече и цензура, защото е бездарна, пещерна и първобитна пропаганда и нищо повече.

Любо Кольовски