На вниманието на вманиачените ни евроатлантици и защото ми писна от лицемерие и възхвала на несъществуващи ценности:

На вниманието на вманиачените ни евроатлантици и защото ми писна от лицемерие и възхвала на несъществуващи ценности:

Със знанието на федералното правителство на САЩ и под ръководството на Министерството на земеделието им (APHIS), само през 2021 г. по програмата Wildlife Services са избити над 1,75 милиона животни в цялата страна, при скорост от около 200 животни на час. Убивани са всякакви видове, в това число и местни.

Миналата година, по същата програма там са убити 404 538 местни животни. Сред тях са 324 сиви вълка, 64 131 койота, 433 черни мечки, 605 риса, 200 планински лъва, 24 687 бобъра, 3 014 лисици и др.

Служители в програмата твърдят, че убийствата са необходими за защита на селскостопанската продукция и застрашените видове. Освен това, те казват, че някои от убитите видове застрашават човешкото здраве.

Сред другите видове, подложени на това изтребване, са алигаторите, броненосците, европейските скорци, гълъбите, видрите, совите, змиите и дикобразите. Само европейските скорци представляват над един милион от убитите животни…

За изтребването на животните са използвани цианидни бомби M-44. Поставени в дивата природа, те изхвърлят облак цианид, когато бъдат докоснати от животно. Този подход често се използва при лисици и койоти.

Но такива методи могат също да застрашат хората и домашните им животни. Например в случай от 2017 г. в Айдахо, 14-годишно момче е било ранено и кучето му е било убито, след като се натъкват на М-44 по време на разходката им.

Аз не мога да коментирам това. И нищо не ми обяснявайте. НИЩО.

Лидия Делирадева